Общинските съветници Манол Тодоров и Стоян Грозев предлагат в Бургас да

...
Общинските съветници Манол Тодоров и Стоян Грозев предлагат в Бургас да
Коментари Харесай

Предлагат да бъде открито гробище за домашни любимци в Бургас

Общинските съветници Манол Тодоров и Стоян Грозев оферират в Бургас да бъде намерено гробище за домашни любимци. Те към този момент са оформили докладна бележка, която да бъде прегледана от Общински съвет в Бургас.

Двамата се надяват, че дългогодишният проблем ще бъде позволен в най-кратки периоди. 

Грозев и Тодоров упорстват локалната администрация в Бургас да предложи разновидности за терени, които да бъдат употребявани за задачата, като съгласува предлагането си с Областната дирекция по сигурност на храните. Към този миг, прецизират съветниците, бургазлии нямат обезпечена опция за погребение на животни, а опциите за екарисаж, които оферират София и Варна, са прекомерно скъпи.

Липсата на гробище е и повода за появяването на нерегламентирано такова в бургаския парк „ Езеро “. От години там се поставят телата на кучета, котки, домашни птици, хамстери и морски свинчета.  

„ Виждайки това място с очите си, моята първа асоциация беше за отблъскващ разказ на Стивън Кинг - знаете за " Гробище за домашни любимци ".  Голяма част от хората в Бургас желаят да загробят по общопризнат метод домашните си любимци, с които са съжителствали години наред. Към момента екарисажите във Варна и София са някаква опция за това. Цените обаче са от 119 до 450 лв., според от килограмите на животното ", сподели Стоян Грозев. 

Според общинските съветници, това е причина за болести и основава сериозна заплаха за бургазлии , които постоянно избират парка за разходка. Според предлагането им, планът за сходен гробище парк за домашни любимци може да бъде осъществен посредством публично-частно партньорство. 

„ Това не е проблем единствено за Бургас, а за всички огромни градове. Никъде в страната няма трайно решение. В докладната си бележка ние се позоваваме на писмо на господин Ангел Кунчев, изпратено до шефовете на районните здравни инспекции. В това писмо се показва, че БАБХ и общините би трябвало да спомагат за обособяването на такива имоти. В закона ясно е посочено, че загробването на животни не може да се случва в терени, в които се загробват хора. Силно се надявам, че този проблем ще бъде позволен в Бургас. Ние сме провели диалози в представители на БАБХ и община Бургас, от които срещнахме схващане “, обясни Грозев. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР